Opština Bar: 190.000 eura za razvoj preduzetništva u Baru

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku u Opštini Bar za 2022. godinu. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih iz lokalnog budžeta za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 190.000 eura što je uvećanje za čak 40 hiljada u odnosu na prošlu godinu. Najviši iznos sredstava koja će se dodjeljivati po pojedinačnom biznis planu u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta iznosi 5.000 eura

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG koja žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje, preduzetnici/ce i mikro privredna društva koja su registrovana u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar koja žele da unaprijede svoj postojeći biznis i otvore nova radna mjesta.

Komisija za raspodjelu sredstava prepoznala je određene prioritetne oblasti za preduzetništvo koje će biti posebno vrednovane po ovom javnom pozivu i to informacione tehnologije i inovativne digitalne usluge, kulturne i kreativne industrije,minovacije u turizmu i valorizacija prirodnih resursa, proizvodna i prerađivačka djelatnost te socijalno preduzetništvo.

Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova, odnosno za ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, operativne troškovi koji uključuju troškove osoblja i administrativne troškove, shodno tačno određenim pravilima i Javnom pozivu.

Javni poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana od dana objavljivanja. Poziv je dostupan na sajtu Opštine Bar www.bar.me, gdje se može preuzeti i obrazac za prijavu koji je sastavni dio poziva a dostupoan je i u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

Prijava na poziv i prateća dokumentacija se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom “Prijava na javni poziv za raspodjelu sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku” u Građanskom birou Opštine Bar ili se šalje poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu.  

Info dani tokom kojih svi zainteresovani mogu u direktnoj komunikaciji sa članovima Komisije dobiti pojašnjenja, sugestije i odgovore na sva pitanja od značaja za prijavljivanje na Javni poziv održaće se 02.03.2022.godine i 15.03.2022. godine u zgradi Opštine Bar u terminu od 10 do 13 sati.

Dodatne informacije u vezi sa  prijavljivanjem na Javni poziv mogu se dobiti putem e-maila privreda@bar.me, putem telefona 030/301-470, a ukoliko je neophodno i lično, u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126), svakog radnog dana od 09-13h, uz obavezno poštovanje zaštitnih epidemioloških mjera.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Instagram