Obilježen Dan škole Mrkojevići i dodjeljene diplome najboljim učenicima

Osnovna škola “Mrkojevići“ danas je obilježila 139. rođendan prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada najboljim učenicima.

U školskoj 2023/2024. Samra Tombarević je proglašena učenicom generacije.

Diplomu “Luča“ dobili su: Samra Tombarević, Dejla Lukač, Ibrahim Bećirović, Rejhan Rašketić i Arijan Đurović.

Najbolji učenik VI razreda je : Dajlan Kalamperović, VII razreda Kenan Škrijelj, a VIII razreda- Uma Duraković.

Za uspjehe u vannastavnim aktivnostima, na takmičenjima i konkursima, nagrađeni su: Zara Rašketić, Samra Tombarević, Lamija Hodžić i Omar Đurović.

Svečani program su upotpunili učenici muzičke škole: Rostislav Glazunov, Seada Rašketić, Una Kalamperović, Kan Kalamperović i Adnan Krajna; recitatori: Sara Kaltak, Zara Rašketić i Samra Tombarević, članovi ritmičke sekcije i hor škole.

Direktor škole Osman Grgurević istakao je “Školu je ove godine pohađalo oko 360 učenika, najviše u posljednje četiri decenije. Dvije trećine učenika je godinu završilo sa odličnim ili vrlo dobrim uspjehom i skoro svi imaju primjerno vladanje.
Ovaj dan posvetili smo učenicima koji ličnim primjerom pokazuju kako su predan rad i upornost najsigurniji put do uspjeha. Najbolji među njima – učenica generacije, dobitnici diplome “Luča”, najbolji učenici u nastavi i vannastavnim aktivnostima su naš ponos i, vjerujemo, uzor vršnjacima. Svestranost učenika dolazi do izražaja na brojnim takmičenjima i konkursima na kojima ostvaruju izvanredne rezultate, dostojno predstavljajući školu, ali i kroz vanškolske aktivnosti, pohađajući muzičku školu baveći se sportom, plesom, folklorom… Svi ti uspjesi ne bi bili mogući bez svesrdne podrške nastavnika i razumijevanja roditelja.
Ova godina ostaće upamćena po početku izgradnja školske sportske sale. Višedecenijski san učenika i nastavnika da naša djeca poput svojih vršnjaka u drugim sredinama imaju adekvatne uslove za sportske i vannastavne aktivnosti se konačno ostvaruje. Zahvalni smo svima koji su tome doprinjeli. Sudeći po stanju na gradilištu, optimista sam da sljedeći dan škole i jubilej 140 godina njenog postojanja možemo obilježiti u novoizgrađenoj sportskoj sali.

Veliku podršku pružilo nam je i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nabavkom ict opreme čime su stvoreni preduslovi za osavremenjavanje nastave kroz uvođenje novih nastavnih metoda. Uz podršku donatora renovirali smo spomen školu u kojoj su smještene biblioteka, arhiva škole, učionica u kojoj se realizuje nastava fizičkog vaspitanja, a od septembra će biti funkcionalna i čitaonica u kojoj će učenici moći da pametno iskoriste slobodno vrijeme. Izgradnjom sportske sale, opremanjem čitaonice i digitalizacijom svih prostorija škola dobija neophodnu infrastrukturu za unapređenje kvaliteta rada, pogotovo za raznovrsnije vannastavne aktivnosti.

Škola ostvaruje kontinuiranu saradnju sa resornim ministarstvom i ostalim obrazovnim institucijama. Opština Bar i lokalne ustanove Kulturni centar, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja nam pružaju podršku u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite učenika. Besplatni udžbenici, besplatan prevoz, podrška učenicima koji imaju posebne potrebe ili su njihovi roditelji u stanju socijalne potrebe samo su neki od vidova podrške koji doprinose da učenici, bez obzira na socijalni status imaju približno jednake uslove za obrazovanje. Da javnost potpuno i pravovremeno informišemo o dešavanjuma u školi omogućavaju nam kolege – urednici školskog sajta i fb stranice. Zahvalnost što informacije o nama stižu do šire javnosti dugujemo lokalnim portalima i ostalim elektronskim i štampanim medijima.

Ponosan sam na ono što smo u ovom periodu zajedno postigli. Svjestan sam izazova koji su pred nama, i želim da kroz njih zajedno prolazimo, nezavisno od pozicije na kojoj se nalazimo. Ulažući svoje znanje, vrijeme ili finansije u obrazovanje naše djece ulažemo u budućnost cijele zajednice, a takva ulaganja su dugoročno najisplativija”, zaključio je Grgurević

Posljednjeg dana nastavne godine ispratili smo u penziju nastavnike Asana Nikezića i Radomira Kukića, dvojicu kolega koji su svojim višedecenijskim posvećenim radom zaslužili zapaženo mjesto u ljetopisu škole.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram