Građani aktivno korsite mogućnost sanitarnog odlaganja otpada na deponiji Možura, važan korak ka smanjenju divljih deponija

U cilju stvaranja uslova za smanjenje broja neuređenih divljih deponija duž magistralnih i regionalnih puteva, u urbanim i ruralnim sredima i drugim zelenim površinama, Regionalna deponija “Možura” je prije mjesec dana otvorila svoju kapiju za građane i privredna društva i time stvorila mogućnost za sanitarno odlaganje otpada i trećim licima.

Pravilno odlaganje i tretman otpada, predstavlja jedan od važnih koraka u očuvanju zdravlja građana i životne sredine i predstavlja odgovoran odnos prema zajednici i društvu.

Usluga deponovanja otpada od strane građana već u prvom mjesecu dala je pozitivne rezultate.

Građani Bara, u prvim sedmicama pružanja nove usluge, pokazali su odgovoran odnos prema očuvanju životne sredine i deponovali preko 40 tona raznih vrsta otpada.

Podsjećamo da građani i privredni subjekti mogu deponovati zemlju i kamen iz iskopa, građevinski otpad i otpad od rušenja, kabsti i zeleni otpad i metal, na jednostavan način i po veoma stimulativnim cijenama. Naglašavami da nije dozvoljeno deponovanje komunalnog otpada.

Očekujemo da će se pozitivan trend deponovanja otpada nastaviti, kako bi zajednički dali doprinos u očuvanju javnih površina, a turističku sezonu dočekali sa uređenim kontejnerskim lokacijama i bez divljiih deponija duž magistralnih i regionalnih putava.

Još jednom apelujemo na sve građane, da iskoriste ovu mogućnost i uz simbolične i stimulativne  cijene na propisan način odlože otpad na Možuri svakim radnim danom u periodu od 07:00-15:00h.

Svi zainteresovani mogu se bliže upoznati sa cjenovnikom usluga, vrstama otpada i pravilima odlaganja putem flajera dostupnim u preduzeću, na web stranici www.mozura.me ili na brojeve telefona: 030/308-099 i 030/308-109.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram