U toku Javna rasprava o Nacrtu Odluke o Budžetu i Nacrtu Programa uređenja prostora Opštine Bar

Opština Bar obavještava javnost da se na Javnu raspravu stavljaju sljedeći akti:

1. Nacrt Odluke o Budžetu Opštine Bar za 2023. godinu

2. Nacrt Programa uređenja prostora Opštine Bar za 2023. godinu.

Javna rasprava je počela 29. novembra i traje narednih 15 dana, zaključno sa 13.12.2022.

Utvrđenim Nacrtom Odluke o Budžetu Opštine Bar za 2023. godinu isti je projektovan kao razvojni sa ukupnim povećanjem od 35% u odnosu na ovogodišnji. Osim toga, Nacrtom je oko 14 miliona eura, odnosno 50% sredstava, opredijeljeno za kapitalne projekte i investicije.

Uvid u navedene akte zainteresovani subjekti mogu izvršiti u prostorijama mjesnih zajednica i mjesnih kancelarija, kancelarijama Sekretarijata za finansije i Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije , kao i na sajtu Opštine Bar: www.bar.me .

Primjedbe, prijedloge i sugestije moguće je dostaviti Sekretarijatu za finansije za Nacrt Odluke o Budžetu Opštine Bar u dijelu tekućeg budžeta i Sekretarijatu za imovinu, zastupanje i investicije za Nacrt Odluke o Budžetu Opštine Bar u dijelu kapitalnog budžeta i za Nacrt Programa uređenja prostora Opštine Bar za 2023. godinu i to:
• neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine Bar,
• u pisanoj formi putem pošte, na adresu ul. Bulevar Revolucije br. 1 ili
• putem e-mail-a: javne.rasprave@bar.me.

Tokom perioda trajanja Javne rasprave, sastanci povodom iste će biti organizovani za građane svih 12 mjesnih zajednica. Stručna javna rasprava održaće se u petak, 9. decembra, u sali Skupštine Opštine Bar, sa početkom u 12h.

Opština Bar upućuje poziv svim zainteresovanim subjektima da uzmu učešće u Javnoj raspravi kako bi svojim sugestijama doprinijeli izradi što kvalitetnijih akata što će omogućiti da isti budu ogledalo istinskih potreba i težnji svih građanki i građana Bara i time dodatno unaprijedili efikasnost i kvalitet rada lokalne uprave kao servisa najbližeg građanima.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Instagram