​Opština Bar opredijelila 50.000 eura za razvoj ženskog preduzetništva​

Opština Bar raspisala je Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2022. godinu. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih opštinskim Budžetom za ovaj konkurs je 50.000 eura, dok najveći dozvoljeni iznos koji se dodjeljuje po jednom biznis planu iznosi 3.000 eura. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja. 
 
Pozivaju se preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivač ili jedan od osnivača i izvršni direktor, sa prebivalištem,odnosno sjedištem na teritoriji opštine Bar, da dostave svoje prijave na Javni konkurs u cilju započinjanja sopstvenog biznisa, unapređenja postojećeg poslovanja i otvaranja novih radnih mjesta.
 
Sredstva se dodjeljuju u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova u iznosu koji ne može biti manji od 70% opravdanih troškova navedenih u prijavi i to za troškove ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu neophodnu za poslovnu djelatnost (izuzev vozila), subvencionisanja dijela zarada za novozaposlene tokom perioda za koji se dodjeljuju sredstva, administrativni i režijski troškovi, za troškove edukacije i obuke kadra radi sticanja sertifikovanih licenci koje će doprinijeti primjeni novih znanja i vještina, troškove pripreme, uvodjenja i sertifikacije sistema upravljanja kvalitetom, sticanja nacionalnih oznaka (npr.“Dobro iz Crne Gore” i sl.), evropskih oznaka (npr. “EU ECOLABEL” i sl.), učešća na sajmovima (zakup štanda) ili troškove čuvanja djece u vrtiću preduzetnicama početnicama (do jedne godine poslovanja).
 
Obrazac za podnošenje prijave, kao i obrazac za biznis plan mogu se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine Bar (www.bar.me) ili u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar, svakog radnog dana od 09-14 sati, do dana zaključenja Konkursa.
 
Prijava na Konkurs i prateća dokumentacija predaje se u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti sa naznakom “Prijava na Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu” u Građanskom birou Opštine Bar ili se šalju poštom na adresu “Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za privredu”.
 
Komisija za raspodjelu sredstava određuje 01.03.2022. i 16.03.2022. godine za „Info dane”, tokom kojih će informisati zainteresovane učesnice o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Konkurs. „Info dani” će se održati u maloj sali  Opštine Bar, u terminu od 10 do 13 sati. 
Dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Konkurs dostupne su u samom pozivu na sajtu Opštine a mogu se dobiti i slanjem upita na e-mail privreda@bar.me,  kao i putem telefona 030/301-470,  a ukoliko je potrebno i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126) svakog radnog dana od 09-13h.
Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Instagram