Opština Bar raspisala konkurs: 73.400 eura za projekte i programe NVO

 

Opština Bar raspisala je Javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2022. godinu. Pravo učešća imaju NVO koje su registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u Baru. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno do 24.marta 2022. godine.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih Budžetom Opštine za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2022. godini iznosi 73.400 eura od čega se 60% (44.040,00€) raspodjeljuje za finansiranje projekata na osnovu Konkursa, dok je 40% ukupnog iznosa (29.360,00€) opredijeljeno za finansiranje programa NVO koje za Opštinu Bar imaju poseban status, odnosno od posebnog su značaja za javnost i javni interes.

Jedna nevladina organizacija može konkurisati sa najviše dva projekta, s tim da se mogu dodijeliti sredstva za finansiranje samo jednog projekta. Najviši iznos sredstava koji se na osnovu Konkursa dodjeljuje nevladinoj organizaciji za prijavljeni projekat ne može iznositi više od 10% od ukupno opredijeljenih sredstava koja se raspodjeljuju na osnovu Konkursa (4.404,00€).

Odlukom predsjednika Opštine utvrđene su prioritetne oblasti za 2022. godinu u kojima će se pružati finansijska podrška za realizaciju projekata nevladinih organizacija i to vladavina prava, razvoj civilnog društva i volonterizma te zaštita životne sredine, poljoprivreda i ruralni razvoj, održivi razvoj i  zaštita potrošača.

Prijava na Konkurs podnosi se na propisanom obrascu koji se može dobiti u Građanskom birou Opštine Bar ili preuzeti sa web sajta  www.bar.me, na kojem je objavljen i Poziv koji sadrži sve neophodne informacije o dokumentaciji, uslovima konkursa i druge važne detalje.

Komisija za raspodjelu sredstava određuje 04.03.2022. godine za Info dan, tokom kojeg će informisati zainteresovane nevladine organizacije o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkurs. Info dan će se održati u zgradi Opštine Bar – sala 10+ u terminu od 11.00 do 14.00 sati.

Istovremeno, Komisija za raspodjelu sredstava NVO objavila je i Javni poziv za za izbor nezavisnog procjenjivača u postupku bodovanja projekata nevladinih organizacija za 2022.godinu.

Kandidati za nezavisnog procjenjivača moraju ispunjavati sljedeće uslove: najmanje pet godina iskustva u upravljanju projektima i iskustvo u ocjenjivanju projekata.

Nezavisni procjenjivač ne može biti lice koje je dvije godine prije objavljivanja ovog javnog poziva bilo: u radnom odnosu u NVO čije je sjedište u Baru, volonter u NVO čije je sjedište u Baru, lice ovlašćeno za zastupanje ili je član organa upravljanja ili drugog organa NVO čije je sjedište u Baru, u ugovornom odnosu sa NVO čije je sjedište u Baru, javni funkcioner, u smislu zakona kojim se uređuje sprječavanje korupcije, u radnom odnosu u organu lokalne uprave koji vrši raspodjelu sredstava.

 

Kandidati za nezavisnog procjenjivača podnose prijavu na Javni poziv na propisanom obrascu koji se može dobiti u Građanskom birou Opštine Bar ili preuzeti sa web sajta Opštine na kojem su dostupne sve informacije o ovom Pozivu. Uz prijavu na Javni poziv prilaže se: fotokopija lične karte ili druge isprave na osnovu koje se utvrđuje identitet kandidata, fotokopija diplome o stečenom obrazovanju, biografija kandidata sa podacima o iskustvu u upravljanju projektima. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Informacije o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkurs mogu se dobiti svakog radnog dana od 07-15h u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu (kancelarija br.208 ) ili na telefon 030/301-486.​

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Instagram