PROMOVISAN “GLAS MRKOJEVIĆA”

Veceras je u Dobroj Vodi promovisan prvi broj  časopisa „Glas Mrkojevića“ . Na šezdeset stranica u časopisu , čiji je cilj baštinjenje i promocija kulturnog, prirodnog i istorijskog bogatsva Mrkojevića, čitaoci mogu pronaći zanimljive tekstove,ali i intervjue, kao onaj sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem sa kojim je i otvoren prvi broj mrkojevićkih novina.

Obraćajući se prisutnima , direktor časopisa i nosilac projekta koji je finansiran od straneFonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, Alen Pelinković istakao je promociju Glasa Mrkojevića kao istorijski momenat za ovaj kraj, jer se na taj način prvi put na jednom mjestu sažimaju vrijedni zapisi posvećeni ovom kraju.

U ime Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore koji je pomogao objavljivanje časopisa prisutnima se obratio predsjednik Sabrija Vulić koji je govorio o značaju razvoja kulture u ovom kraju te zaštiti istorijskih i svih drugih vrijednosti za što već dugo nema razumjevanja mještana Mrkojevića.

„Moramo shvatiti da su kultura i kulturni poslenici pokretači točka razvoja jednog kraja. Možda to izgleda čudno , ali pisanom riječju , vrijednim istorijskim zapisima možemo pokrenuti točak razvoja i pokazati kakvi su potencijali Mrkojevića. To nam je i bila namjera kada smo krenuli sa ovim projektom , da probudimo Mrkojeviće i da im pokažemo koliko imamo koliko vrijedimo i kakve su nam mogućnosti. Vjerujem da nećemo stati na ovome , da će biti razumjevanja kako u dijaspori tako i u Mrkojevićima da s nastavi izlaženje ovog časopisa ,a plan nam je da to bude barem jednom u dva ili tri mjeseca- rekao je Vulić.

Promocija je bila izuzetno posjećena, a u toku predstavljanja časopisa je pusten u rad i web portal glasmrkojevica.me .

Prvo broj časopisa „Glas Mrkoejevića“ štampan je u 1000 primjeraka i besplatan je.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram