Opština Bar raspisala Javni poziv za poljoprivrednike

Izvor: Opština Bar

Još 100.000 eura iz Budžeta Opštine Bar za podršku razvoju poljoprivrednih djelatnosti

U namjeri da sačuva poljoprivredne potencijale kao jedne od najozbiljnijih na teritoriji opštine i da stvori pretpostavke za njihovu snažniju valorizaciju, OpstinaBar i ove godine je raspisala Javne pozive za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva, razvoj vinogradarstva i podrumarstva, unaprijeđenje ratarske i povrtarske proizvodnje, unaprijeđenje pčelarstva, podizanje i opremanje voćnih zasada kao i podrške u stočarskoj proizvodnji.

U okviru podrške, a zavisno od konkretne poljoprivredne djelatnosti, korisnici ostvaruju pravo na dodjelu sredstava za investicije koje se odnose na podizanje novih zasada, revitalizaciju i modernizaciju postojećih, nabavku opreme i mehanizacije za održavanje i čuvanje maslinjaka i vinograda, unaprijeđenje ratarske i povrtarske proizvodnje, formiranje i proširenje pčelinjaka, nabavku sistema za navodnjavanje, te pravo na premije za uzgoj stoke po grlu.

Pored navedenih Javnih poziva, Opština je opredijelila i sredstva za vodosnabdijevanje na bezvodnom području, upravljanje rizicima u poljoprivredi i promociju poljoprivrednih proizvoda.

Za sve nabrojane podsticaje, Budžetom Opštine Bar za 2023. ukupno je opredijeljeno 100.000 eura.

Detaljnije informacije o sadržaju Javnih poziva, maksimalnim iznosima podrške, opštim i specifičnim kriterijumima prihvatljivosti, potrebnoj dokumentaciji, načinu podnošenja zahtjeva i proceduri realizacije dostupne su na sajtu bar.me

Rok za dostavljanje zahtjeva za sve navedene linije podrške je 15. septembar 2023. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju pojedinačnih programa.

Informacije u vezi sa Javnim pozivima mogu se dobiti putem telefona 030/301-450 ili slanjem upita na mail adrese: marko.novakovic@bar.me i danka.vukmanovic@bar.me .

Lokalna uprava se sistemski, u kontinuitetu, bavi razvojem poljoprivredne djelatnosti na teritoriji opštine Bar i kroz ove podsticajne mjere teži da dodatno motiviše i podstakne ljude da rade na pokretanju i unaprijeđenju svoje proizvodnje.

Tako je, u prethodnom četvorogodišnjem periodu, za direktne subvencije poljoprivredi i podršku mladim poljoprivrednicima Opština izdvojila više od 600 hiljada eura.

Više detalja možete naći OVDJE .

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram