Opština Bar raspisala drugi Javni poziv za podršku mladim poljoprivrednicima

Opština Bar raspisala je drugi Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike. Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 40.000 eura iz Budžeta Opštine Bar. Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura. 

Pravo da se prijave na drugi Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici/ce koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi, koji imaju prebivalište odnosno sjedište u opštini Bar i imaju od 18 do 30 godina.

Odobreni projekat se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova iz biznis plana, a sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova. U opravdane troškove ubrajaju se: primarna poljoprivredna proizvodnja, troškovi nabavke namjenske opreme i mehanizacije, oformljivanje pčelinjih zajednica, kupovina domaćih životinja i sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnja plastenika, adaptacija postojećih objekata, dogradnja postojećih objekata ili izgradnja novih objekata, zatim podizanje novih ili revitalizacija i modernizacija postojećih višegodišnjih zasada (voćarstvo, vinogradarstvo, maslinarstvo) te podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja. Sredstava se takođe mogu koristiti za preradu poljoprivrednih proizvoda i dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom.

Drugi javni poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 30 dana od dana objavljivanja, a dostupan je na web sajtu Opštine Bar i putem Lokalnog javnog emitera Radio Bar. 

Obrazac za prijavu može se preuzeti u elektronskoj formi sa web sajta Opštine Bar www.bar.me ili u štampanoj formi u Građanskom birou Opštine Bar.

Komisija je odredila 29. septembar 2022. godine za „Info dan”, tokom kojeg svi zainteresovani mogu u direktnoj komunikaciji sa članovima Komisije dobiti pojašnjenja, sugestije i odgovore na sva pitanja od značaja za prijavljivanje na Javni poziv. „Info dan” će se održati u zgradi Opštine Bar – sala 10+ u terminu od devet do 12 sati.

Dodatne informacije u vezi sa prijavljivanjem na drugi Javni poziv mogu se dobiti putem e-maila privreda@bar.me, putem telefona 030/301-450, i u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.116) svakog radnog dana od 08:30 do 12 časova.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram