100.000 eura za podsticaj i investiranje u razvoj poljoprivrede iz Budžeta Opštine Bar

Sekretarijat za privredu na osnovu Odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede, a u skladu sa Bužetom opštine Bar i Planom korišćenja sredstava za podsticaje razvoja poljoprivrede za 2022. godinu, objavljuje sledeće Javne pozive:

– dodjela podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u ukupnom iznosu od 20.000,00 €;

– dodjela podrške razvoju vinogradarstva i podrumarstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 €;

– dodjela podrške stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 15.000,00 €;

– dodjela podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva u ukupnom iznosu od 10.000,00 €;

– dodjela podrške aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada u ukupnom iznosu od 20.000,00 €;

– dodjela podrške aktivnostima za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje u ukupnom iznosu od 20.000,00 €;

Visina podrške za ove podsticaje je 50 % od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji. Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u Javnom pozivu za svaku vrstu pojedinačno.

Pored nabrojanih Javnih poziva, Sekretarijat je Planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede za 2022. godinu opredjelio i sredstva za:

– vodosnadbijevanje na bezvodnom području 1.000,00 €

– upravjanje rizicima u poljoprivredi 2.000,00 €;

– promocija poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede 2.000,00 €;     

Za sve nabrojane podsticaje, Planom korišćenja sredstava opredjeljeno je ukupno 100.000,00 € za 2022. godinu. Rok za dostavljanje zahtjeva je 15.09.2022. godine, odnosno do utroška sredstava opredeljenih za realizaciju ovog programa.

​Više informacija o Javnom pozivu može se dobiti u kancelarijama Sekretarijata za privredu, putem tel. 030 301 450 ili na e mail marko.novakovic@bar.me i danka.vukmanovic@bar.me kao i na sajtu Opštine Bar www.bar.me gdje je poziv i dostupan.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Facebook
Instagram