OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU OPŠTINE BAR DUŠANU RAIČEVIĆU

Foto: Ibrahim Kalezić

Poštovani gradonačelniče,

Obraćamo vam se na ovaj način kako bismo javno predstavili problem koji ste Vi potpisali 28-og decembra prošle godine tj. dokument za koji argumentovano smatramo da je nelegalan i van svih zakonskih propisa. U pitanju je Odluka o određivanju lokacije sa elementima urbanističko tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa br. 01-018/21-3965/1- objekat stočarstva I ruralnog razvoja koji čine : multifunkcionalni objekat štala, izmuzište i mljekara.

Smatramo da je to van svih zakonskih propisa, zbog čega smo dan ranije, 27-og decembra, predali krivičnu prijavu protiv ARGELLA DOO iz Bara iz razloga ,već realizovane, nelegalne gradnje i zagađenje životne sredine, te smo to prijavili svim nadležnim institucijama o čemu ste i vi pismeno obavješteni, ali nažalost nismo dobili odgovor. U stvari, mi smo kao odgovor, dobili Odluku koja je potpisana protiv nas, a u korist okrivljenog. Očekujemo od vas da vlasnika nelegalne farme, a inače kako saznajemo, vašeg dobrog prijatelja , izmedju ostalog I kroz članstvo u jednoj poznatoj organizaciji čiji ste i vi član, zamolite da odustane od svojih ciljeva i nelegalnih radnji koje potvrđuju zapisnici i fotografije svih inspekcija.

Nadamo se da će vas poslušati, jer nas očigledno ne želi ,već iz dana u dan devastira prostor na kome je nelegalno otvorio farmu, zatrpava izvore pitke vode komšijama, kida crijeva za navodanjavanje u toku nelegalnih radova, pušta svog opasnog psa zbog kojeg smo spriječeni da se slobodno krećemo, blokira uski kolski put u terminima do pola sata dok stoka prođe, nelegalno gradi i oglušava se na pozive komunalne i građevinske inspekcije koje su već konstatovale da nema neophodnu dozvolu.
Molim vas da poništite odluku koju ste vi protiv naše volje potpisali I protiv Zakona za izgradnju objekta od opšteg interesa to jeste farme koja se nalazi nedaleko od naših porodičnih kuća, jer kakav je to opšti interes, ako je nama to samo karta za iseljenje zbog neprijatnih mirisa i svega ostalog. Napominjem, da ste bili naš kućni gost više puta i odlično znate da pored farme prolazi kanjon rijeke Međureč i da se tu nalaze naše kuće. Ne samo da ste sa vašim potpisom narušili naš mir već ste i potpisali zagađenje kanjona rijeke Međureč za koji ste i vi sami više puta u medijima rekli da je to budućnost Mrkojevića i jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija opštine Bar.

 

Naime, investitor je već prekršio pravilnik vezan i za vašu nelegalnu odluku, jer u odluci piše da tek nakon pribavljanja iste može započeti izradu projekta i dobijanje građevinske dozvole, a što je investitor prekršio jer je već sagradio objekte pa onda krenuo u proceduru izrade projekta kako bi dobio dozvolu. Vjerujem da znate da je to protivzakonito, a investitor prezentuje inspekciji vašu odluku što dodatno ukazuje na to da podržavate nelegalno djelo na našu štetu.
Od vas tražimo da poništite ovu odluku, jer ako to ne uradite nama ne preostaje ništa drugo već samo da se iselimo zbog neprijatnih mirisa i niz drugih problema koje ste nam Vi donjeli.

Time bi bilo nastavljeno iseljavanje Mrkojevića koje traje već decenijama zbog loših uslova za život.

Uskoro očekujemo da se i ekološke organizacije oglase povodom ovog problema , jer je ugroženo ekologija I životna sredina na još jednoj lokaciji u Mrkojevićima zarad interesa pojedinca.

S poštovanjem

Predstavnik

zaseoka Kalezići i Markezići

Ibrahim Kalezic

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

One thought on “OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU OPŠTINE BAR DUŠANU RAIČEVIĆU

  • February 2, 2022 at 18:45
    Permalink

    Iskreno ne razumijem pisanje ovog momka i zasto se zali?
    Sam gradi po Baru bez dozvola i sad mu je krivo sto neko uspjesan hoce da podigne citav kraj na noge.Svi su mi krivi a niko iz Bara ne zna dje je ovo selo a od farme ce svi imati korist pa ne znam kako to ne shvata i bas se vidi da hoce samo da nekome napakosti.Odrastao na gnoju a sad mu gnoj smeta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram