Opština Bar raspisala poziv za razvoj zanatstva – PRIJAVITE SE

Na osnovu Odluke o usvajanju Programa za podršku razvoja zanastva u opštini Bar 2021-2024.  objavljen je Javni poziv za učešće u programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku u Opštini Bar, saopšteno je iz Opštine Bar.

Za raspodjelu je opredijeljeno 20.000 eura, a najviši iznos po odobrenom projektu biće 2.000 eura. Odobreni projekat, ističu iz Opštine, po pravilu se finansira u iznosu koji ne može biti manji od 80 odsto od iznosa sredstava navedenog u prijavi.

-Ukoliko u osnivačkoj strukturi preduzeća u vlasništvu učestvuju osobe ženskog pola ili osobe koje imaju do 30 godina starosti, odobreni projekat se finansira u iznosu od 100 odsto  opravdanih troškova.

Na ovaj način dodatno se žele podstaći upravo mladi ljudi i žene da razvijaju svoje zanate i ostvare ekonomsku nezavisnost-dodaju iz Opštine.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju zanatlije koje su registrovane u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, odnosno preduzetnici i privredna društva u skladu sa Zakonom o zanastvu, kojima je pretežna djelatnost obavljanje jednostavnog ili složenog zanata kao i registrovane zanatlije koje imaju Prijavu za obavljanje zanatske djelatnosti podnijetu Sekretarijatu za privredu Opštine Bar, ali i nezaposlena lica sa prebivalištem u opštini Bar.

-Ciljevi ovog programa su razvoj društvene svijesti o značaju zanatstva i unapređenje znanja i vještina u toj oblasti, unapređenje poslovnog ambijenta i ekonomske i turističke ponude ali i motivacija mladih i nezaposlenih koji bi izrazili kreativnost i stekli ekonomsku nezavisnost kroz zanatstvo, te u konačnom povećanje broja zanatlija i njihove konkurentnosti u Baru.

Opredijeljena finansijska sredstva dodjeljuju se kao državna pomoć male vrijednosti, odnosno kao subvencija za projekte, prijavljene i odobrene na osnovu ovog Javnog poziva, a u svrhu započinjanja sopstvenog biznisa za sve potencijalne zanatlije, unapređenja postojećeg poslovanja registrovanih zanatlija i otvaranja novih radnih mjesta-navodi se u saopštenju.

Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova i to: nabavka opreme i alata namijenjenih isključivo za obavljanje zanatske djelatnosti i nabavku repromaterijala za izradu proizvoda, promociju zanata kroz učešće na domaćim i međunarodnim sajmovima i manifestacijama i druge aktivnosti u cilju promocije-promotivni materijal, promocija na društvenim mrežama, izrada web sajta…- kao i za obuke i edukacije u vezi sa  konkretnom zanatskom djelatnošću.

Javni poziv za učešće u Programu otvoren je 30 dana od dana objavljivanja i dostupan je na web sajtu Opštine Bar: www.bar.me .

-Prijavna dokumentacija za učešće u okviru Programa može se preuzeti na web sajtu ili u štampanoj verziji u Građanskom birou Opštine Bar.

Takodje, sve informacije i stručna pomoć mogu se dobiti putem e-mail adrese: privreda@bar.me, putem telefona 030/301-450 i 030/301-470, ili u kancelariji Sekretarijata za privredu (kancelarija br.126) svakog radnog dana od 08:30 – 14:00-ističu iz Opštine Bar.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram