Akcija solidarnosti i prijateljstva u Mrkojevićima uspiješno završena

Izvor: Barinfo

Maslinjak u Mrkojevićima, pokojnog Saida Saja Čantića, je proteklog vikenda bio mjesto okupljanja velikog broja maslinara, posebno onih koji se bave rezidbom.

U želji da podsjeti na tragično preminulog Čantića, Društvo maslinara Bar je organizovalo zajedničku rezidbu.

“Tokom vikenda je orezano svih 700 maslina. Maslinari su se smjenjivali i uz prijatno druženje, pažljivo orezali svaku Sajovu maslinu”, kazao je Ćazim Alković, predsjednik Društva.

Iz Društva su naglasili da rezidba nije bila humanitarna akcija, već akcija solidarnosti i prijateljstva, kojom su podsjetili na prerano preminulog kolegu i prijatelja, omiljenog među maslinarima, čuvenog po gostoprimstvu.

“Rezidba 700 maslina je ozbiljan i naporan posao, koji je  zahvaljujući odzivu završen za dva dana. Odlučili smo da sličnu akciju ponovimo i naredne godine. Trudićemo se da Sajov maslinjak bude održavan baš onako kako bi ga i sam održavao”, poručio je predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković.

On je naveo da je brat Sajove supruge, Jasmin Kolović, po završetku rezidbe, sve maslinare pozvao na ručak u ćevabdžinicu Kolović,  gdje je uz odličnu hranu i bogatu trpezu nastavljeno maslinarsko druženje.

Please follow and like us:

Podjelite objavu putem telefona:

Pravila komentarisanja:

Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja kulture javnog dijaloga, na Portalu nijesu dozvoljeni komentari koji vrijeđaju dostojanstvo ličnosti ili sadrže prijetnje, govor mržnje, neprovjerene optužbe, kao i rasističke poruke. Nijesu dozvoljeni ni komentari kojima se narušava nacionalna, vjerska i rodna ravnopravnost ili podstiče mržnja prema LGBT populaciji. Neće biti objavljeni ni komentari pisani velikim slovima i obimni "copy/paste" sadrzaji knjiga i publikacija.Zadržavamo pravo kraćenja komentara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram